Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Program - Program (före Mac OS X) - SimSafari

Produktbild
SimSafari

SimCity, SimPark, SimSafari, listan kan säkert göras längre bland alla de "Sim-entusiaster" som finns för spelen är riktiga storsäljare. Jag har aldrig fastnat för den här idén utan ogillat stressmomentet som uppstår när man ska få allt att gå ihop till de drömvärldar som skapas.

I SimSafari så ska du bygga upp din egen nationalpark och driva den på ett förnuftigt sätt, både ekologiskt och ekonomiskt. Du arbetar på tre olika platser, i nationalparken, i byn eller i lägret. I nationalparken så ska du se till att "the circle of life" flyter så bra som den faktiskt gör utan människans hjälp. Du köper djur och växter på en ekologs inrådan och det som hon tjatar mest om är "the big five", lejon, buffel, elefant, noshörning och leopard. Dessa fem är viktiga ur ekonomisk synvinkel då de lockar besökare och turister.

Turisterna inkvarterar du i lägret. Här ska du bygga hus, toaletter, utsiktstorn och vägar att transportera jeeparna på så att besökarna kan se sig om i nationalparken. I byn ska du anställa folk på "den äldstes" begäran. Han försöker hålla modet uppe bland byborna men ibland så tvingas de till tjuvjakt då hungern blir för stor.

Undvik detta genom att hjälpa dem, det lönar sig för alla. Så skapas din egen lilla och perfekta drömvärld med datorns hjälp. Ibland så blir det lite spännande med naturkatastrofer och torka men annars är det bara ett evigt jagande mellan de olika ställena för att få allt att bli bättre.

Som ni märker så har jag aldrig varit någon entreprenör och detta gör det lite orättvist för detta är inte någon dålig produkt. Jag gillar den inte men kan samtidigt inte blunda för att det är bra och välgjort. Lite kunskap om ekologi får man på köpet.

Ekonomi och ekologi är för mig som olja och vatten. Här ska man få dom att gå ihop genom ett evigt jagande. Tänk, det är precis som i verkligheten, om inte ekonomin och folks girighet styrde som den gör så behövde vi inte bry oss om ekologin. Vad lugnt och skönt det skulle vara då.

Se även: http://www.diu.se/nr7-00/nr7-00.asp?artikel=s9

Konfigurationer

Skapa ditt eget safariäventyr i vildmarken Mac OS Classic (PowerPC & 7.5) & Win 95/98 250 (200 utan moms) SEK
2 i butik