Tel: 08 - 24 81 90
Ärvingevägen 17, Kista
info@macdata.se

Nätverk & kommunikation - Mobilt - MobilePartners MP2110A 3G repeater

Produktbild
MobilePartners MP2110A 3G repeater

MobilePartners MP2110A är en CE/3GPP-godkänd repeater som är speciellt utvecklad för svenska förhållanden och våra svenska operatörers krav/önskemål. Detta artikelnummer är förkonfigurerat för Telia/Tele2 (kan ändras via dator ansluten till serieporten).
Denna repeater är gjord för att förstärka 3G-signaler inomhus för en bättre samtalskvalitet på mobiltelefoni samt bättre datakoppling.
MP2110A är något så unikt som en analog bandselektiv 3G-repeater med justerbara frekvenser, god förstärkning och till riktigt bra pris. En analog repeater ger mindre störningar än digitala men är mer komplicerade att godkänna eftersom de måste CE-godkännas specifikt för alla unika operatörers frekvenser.
Den skall absolut inte jämföras med billiga boosters eller bredbandiga repeatrar som inte är tillåtna i Sverige. MP2110A bygger på SAW-filter med skarpa kanter för hög dämpning utanför det önskade bandet. Varför betala mångdubbelt mer för en repeater med justerbar bandbredd när operatörerna ändå bara vill att du kör 4 carriers (20MHz) per 3G repeater? Denna modell kostar ändå mindre än vissa leverantörers olagliga "ful-repeaters".
MP2110A kan konfigureras för de olika operatörerna med hjälp av en mjukvara där du enkelt väljer aktiv operatör. Konfigurationen sker via en serieport eller en USB till serieports-konverter.
MP2110A är liten och kompakt. Den är utvecklad för att fungera lika bra i hemmet såsom kontoret. Den är billig nog att kunna installeras i hem men kompetent nog att även fungera i krävande kontorsmiljö.
MP2110A klarar att täcka upp till 800-1500 m2 öppen yta inomhus beroende på signalstyrka/signalkvalitet från utomhusantennen och valda antenner inomhus.
Vi lovar att du kommer vara överraskad hur tung MP2110A är när du håller den i handen. Den väger hela 2 kg för att innehålla ordentlig kylfläns och framför allt en riktigt solid dämpning mellan up- och downlink-sidan. Titta gärna i den 175-sidiga CE-testrapporten så ser du bilder på metallchassit som är fräst ur ett solidt stycke metall.
En enkel inre gummiantenn (6-8 dBi) ingår. Yttre riktantenn beställs separat. MobilePartners MP17P är normalt förstahandsvalet.
Naturligtvis kan splitters och multipla inomhusantenner användas för mer komplicerade installationer (större utrymmen eller flera rum med tjocka väggar).
OBS VIKTIGT! Alla repeatrar kräver tillstånd från operatören.
Tillstånd ges normalt till alla kunder som ansöker om inga tekniska hinder föreligger. Tillstånd är kostnadsfria. Handläggningstid ca 1 veckar. Följ länken nedan för tillstånd.
Unika funktioner med MP2110A
En riktig bandselektiv 3G repeater (d.v.s. godkännbar av operatörerna)
CE/3GPP testad och godkänd för våra svenska operatörers frekvenser. En av ytterst få repeaters som verkligen har CE-testats för våra svenska frekvensband.
Kan byta operatör genom anslutning till dator. Enkel mjukvara med fyra färdiga frekvensband (Telia/Tele2, Tre, Telenor samt 3GIS (Tre/Telenors gemensamma 3G-nät utanför Stockholm, Malmö, Göteborg och Karlskrona))
Automatisk justering av förstärkning
Inbyggt skydd mot rundgång/självsvängning
Automatisk testprocedur av antennseparation, signalstyrka och förstärkning under uppstart
Inbyggd signalstyrkemätare

Se även: http://www.communica.se/index.asp?artikel=5800501

Konfigurationer

Bandselektiv 2100 MHz och förstärkare för Telia/Tele2 Yttre antenn beställs separat. (MP2110A-15) [5800501] 6360 (5088 utan moms) SEK