Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Nyheter!

produktbild
Så blir din MacBook stationär
2023-02-08 00:00:00

Just nu är LGs 27" 4k-skärm en tusenlapp billigare. Med ett klick blir din MacBook stationär. Anslut skärmkabeln för USB-C till din MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro med USB-C får ström och två nya vanliga USB-portar. Anslut ett tangentbord med mus till USB-porten på skärmen, fäll ner locket så flyttas skärmbilden den stora skärmen. MacBook kan antingen skjutas in under en hylla från Satechi eller ställas vertikalt i ett ställ vid sidan. För den som har en äldre MacBook Pro utan USB-C kan LG-skärmen anslutas med HDMI men utan dockfunktionaliteten. Ett annat alternativ är Philips 27" som ansluts med HDMI. Det är en vanlig skärm av samma typ som tidigare Apple 27" Thunderbolt Display.

[Läs mer]

produktbild
Annan avsändare i senaste nyhetsbrevet
2023-01-30 00:00:00

Flera reagerade på att fredagens nyhetsbrev hade en annan avsändare. Företaget som sköter mailutskicken fick i sista stund ändra avsändaren efter deras leverantör Microsoft skärpt säkerhetskraven. Macdata har nu åtgärdat detta och nästa utskick kommer att ha den vanliga avsändaren. Många kunder reagerade på detta. 20% färre öppnade nyhetsmailet och många hörde av sig för att säkerställa att Macdata var avsändaren. Bra att många kunder är försiktiga. Macdata använder sig av F-Secure Sae för att få lite hjälp mot alla konstigheter som kan inträffa. Köp gärna programmet av Macdata du också. Attach/OEM är billigae men gäller bara i samband med att du köper dator eller support och service.

[Läs mer]

produktbild
Mac mini M2 Pro räcker till
2023-01-26 00:00:00

Nya Mac mini M2 kom även i en Pro-version. Bättre grafik med stöd för upp till tre skärm och upp till 32GB minne. Nästan lika bra som Mac Studio för vissa utan att kompromissa med prestandan för mycket. Alla varianter finns nu upplagda. Beräkna upp till en månad för leverans av specialbyggda modeller. Lägg gärna din beställning redan nu.

[Läs mer]

produktbild
Nu får även större MacBook Pro M2
2023-01-18 00:00:00

MacBook Pro uppdateras med M2 Pro och M2 Max. 20-40% snabbare än tidigare M1 tack vare att systemprocessorn är 12- istället för 10-kärnig och grafikprocessorn fått 38- istället för 32 kärnor. Det går att ha upp till 96GB i M2 Max mot tidigare 64GB. En timmes längre batteritid, Wifi har uppgraderats från 802.11ax 6 till 802.11ax 6E och Bluetooth från 5.0 till 5.3. Externa björnar med upp till 8k-upplösning går att ansluta. En annan nyhet som det inte står så mycket om är att HDMI-porten har stöd för utmatning av flerkanalsljud. Går att beställa redan nu med leveransstart på tisdag. Normalt tar det en månad att få hem en specialbyggd Mac med t ex mer minne. Så här i början kan det ta lite längre tid.

[Läs mer]

produktbild
Nya Apple HomePod 2
2023-01-18 00:00:00

Apple presenterade idag HomePod (andra generationen) – en kraftfull, smart högtalare med en unik, snygg design som ger en ljudupplevelse på en helt ny nivå. HomePod är fullpackad med innovationer från Apple och intelligenta Siri-funktioner och erbjuder avancerat beräknat ljud som resulterar i en revolutionerande ljudupplevelse med stöd för rumsligt ljud. Med nya, praktiska sätt att hantera det smarta hemmet kan användaren till exempel skapa fiffiga automatiseringlösningar med hjälp av Siri, få varningar om det går ett rök- eller kolmonixidlarm i hemmet och kontrollera temperatur och luftfuktighet i olika rum – allt med bara rösten.

[Läs mer]