Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Nyheter

produktbild
Förekom problemet med din nya Mac
2021-01-16 00:00:00

Ibland kan det bli problem med filöverföringen till en ny Mac. Därför rekommenderar Macdata att du först uppdaterar systemet på en ny Mac med M1-processor för att undvika större fel. Starta up din nya Mac M1 och skapa ett nytt tillfälligt konto. Använd inte samma namn som det konto du ska överföra. Uppdatera sedan systemet till senaste version innan du öppnar programmet Flyttassistenten och för över allt från din gamla Mac.

[Läs mer]

produktbild
Problem med batteriet i MacBook Pro 15" 2015?
2020-12-20 00:00:00

Macdata säljer batterier till bl a MacBook Pro 15" 2015. Både bra kopior och originalbatterier. Men kolla först om du kan få ett nytt batteri på förlängd garanti från Apple på https://support.apple.com/sv-se/15-inch-macbook-pro-battery-recall. Du kan annars lämna in datorn så byter Macdata ut batteriet om du inte vill göra det själv. LMP har färdigt gör-det-själv-kit (mejslar tillkommer med 50 kr stycket). Om du vill köpa ett

[Läs mer]

produktbild
AirPods Max börjar säljas nästa vecka
2020-12-09 00:00:00

Nya AirPods Max har Over-ear-design, högupplöst ljud, aktiv brusreducering, ram av rostfritt stål som är täckt med mjukt material som ger styrka, flexibilitet och komfort. Kraftfullt Apple-designat H1-chip i varje öronkåpa Pris 6.695 kr. Säljstart 15/12 men leveranstid på 12-14 veckor. Finns i rymdgrått, silver, grön, himmelsblå och rosa. Fodral och lightning till USB-C kabel för laddning ingår. Datorn, iPhone och iPad måste ha senaste versionen av macOS eller iOS.

[Läs mer]

produktbild
Snabba, prisvärda externa SSD
2020-12-08 00:00:00

Det tyska företaget Intenso har tagit fram små, kompakta externa SSD som är mer än tre gånger snabbare än en hårddisk. Den externa SSDn ansluts med en vanlig USB 3.0-kabel. Lägg till en hundring så får du även kabel för anslutning till USB-C. En extern 1TB kostar drygt 1.400 kr.

[Läs mer]

produktbild
Macdata säljer originalbatterier för Mac
2020-12-07 00:00:00

Macdata erbjuder Apple originalbatterier till din Mac. Köp och montera själva eller lämna in så utför Macdata arbetet från 500 kr. Apple Service Center säljer bara batterier tillsammans med installation och postorderbolagen säljer bara kopior (ibland till och med bra kopior). Du behöver ta bort bottenplattan med en mejsel och batteriet med en annan. Vissa batterier är limmade men Macdata har lösningen på detta också. Fråga gärna när du beställer eller ange på ordern till vilken dator det ska vara så dubbelkollas kompatibiliteten och du får förslag på verktyg. När du monterat ett nytt batteri så ska datorn laddas ordentligt, gärna över natten. Använd sedan datorn utan laddare tills batteriet laddats ur. Om du får problem så kan du behöva nollställa SMC. Läs mer om hur du gör detta på https://support.apple.com/sv-se/HT201295. Du kan kontrollera att det är ett riktigt originalbatteri genom att gå in i Apple-menyn och välja Om den här datorn. Välj Systemrapport och Ström. Överst på batteriinformationen står tillverkarnamnet. På äldre Mac är SMP vanligt. På nyare t ex DSY. Där ser du även batteriets skick. Byt ut om det inte står normalt. Ett batteri beräknas hålla för upp till 1.000 laddcykler.

[Läs mer]