Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Nyheter!

produktbild
Köp färg fraktfritt av Macdata
2022-01-20 00:00:00

Macdata säljer originaltillbehör till skrivare till bra priser. Macdata bjuder på frakten när du köper en komplett uppsättning bläckpatroner eller lasertoner till din skrivare. För lägsta utskriftskostnad köper du XL-patroner och högkapacitetstoner som rymmer mer och sänker utskriftskostnaden med ungefär 25% till. Säg till om du saknar någon toner eller bläckpatron så fixar Macdata detta.

[Läs mer]

produktbild
Varför har min Mac blivit slö?
2022-01-20 00:00:00

Din Mac har blivit slö eftersom du uppgraderat systemet till någon av dom senaste versionerna. Om du har en hårddisk eller en Fusion drive så är detta boven i dramat. Den nya formateringen till APFS för din startskiva är gjord för SSD och inte hårddiskar. Byt ut hårddisken eller Fusion Drive mot en SSD så blir din dator snabb igen. Kontrollera även att du har minst 8GB arbetsminne. En annan orsak kan vara att du har en för gammal Mac. Enkelt kan man säga att om det är Core 2 Duo-processor så är den för gammal även om den skulle må bra av en SSD-uppgradering. Nästan alla iMac och Mac mini har detta problem samt MacBook Pro med DVD. MacBook Pro levereras endast med SSD från hösten 2012 och Mac mini från 2018. MacBook Air har med undantag för de första modellerna alltid levererats med SSD. Macdata säljer färdiga installationskit från 1 995 kr. Montera själva eller låt Macdata göra jobbet. Tar ungefär en arbetsdag. Upphämtning kan ske i nästan hela landet för 160 kr.

[Läs mer]

produktbild
Nya iPad åter i lager
2021-12-29 00:00:00

Nya iPad. Imponerande. Även när det gäller priset. Apple har även uppdaterat iPad. Dubbelt så mycket lagring för samma pris. 64 eller 256GB från 3.995 kr. Finns i rymdgrå och silver, med eller utan plats för SIM-kort. Ett Smart Case med plats för Apple Pen finns också för 395 kr. Skyddar baksidan och framsida med magnet som sätter iPad i vila. Framsidan kan vikas ihop till ett ställ.

[Läs mer]

produktbild
Vad ska man tänka på när man köper begagnat?
2021-12-21 00:00:00

Priset för en ny eller begagnad Mac är likadant om priset slås ut på 10 år vilket kan sägas vara den praktiska livslängden. Den som vill köpa begagnat som ett alternativ till att köpa en ny vill ofta kunna installera Microsoft Office eller 365. Systemkraven höjs varje höst i samband med att Apple uppdaterar sitt system. Just nu är det macOS 10.15 Catalina som är det äldsta systemet som Microsoft, Adobe med flera företag kräver. Catalina kan bara installeras på Mac från 2012 eller nyare. Nästa höst höjs kraven till macOS 11 Big Sur och Mac från 2013. Det går fortfarande att använda Office på din Mac men det går inte att uppgradera eller nyinstallera programmet om du inte uppgraderar systemet. Men det finns andra program som kan användas. Just nu kan Mac från hösten 2009 användas för mail och surf mm om macOS 10.13 High Sierra är installerat. Ännu äldre Mac klarar högst macOS 10.11 och då slutar en hel del att fungera med internet. Det går dock fortfarande att arbeta på ännu äldre Mac men då endast utan anslutning till internet. Äldre Mac som inte ens har Intel är bara intressanta för samlare. Macdata säljer nya Mac, bättre begagnade och riktigt gamla Mac. Macdata byter in Mac som klarar minst macOS Catalina. Äldre Mac tas om hand och görs i ordning i den mån tid finnes.

[Läs mer]

produktbild
Testa detta först!
2021-12-17 00:00:00

Innan du ringer och köper support av Macdata kan du prova lite trick. 1. Ta ur strömkabel från datorn helt. Sätt tillbaka strömkabeln. På riktigt. Titta inte bara om den sitter där utan ta loss den. 2. Anslut strömkabel direkt till väggen. Inte till grendosa. Inte ens om det fungerar förut. 3. Har du startat om datorn eller telefonen? Om inte internet funkar, har du stängt av routern och satt på den igen efter 10 sekunder? 4. Nollställ SMC. På vänster sidan av tangentbordet håll nere skift-alternativ-kommando-tangenterna och tryck på startknappen. Släpp. Vänta minst 5 sekunder. Tryck på starttangenten igen. 5. Om inte det fungerar så ringer du 08-248190 eller kommer in i butiken så försöker Macdata fixa det hela. Ett supportpaket på en timme eller 3 st supporttillfällen på maximalt 20 minuter vardera kostar 1.500 kr.

[Läs mer]