Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Program - Program (före Mac OS X) - AniGuess

Produktbild
AniGuess

AniGuess är ett rent frågesportprogram som inte är inlindat i exempelvis ett resande som är fallet med Traveller. Här går man rakt på sak.

Spelet är mycket enkelt. Välj antal spelare och därefter ämne. Sedan är du igång med spelandet. Datorn ställer en fråga och svaren visas ett och ett. Den som trycker först på rätt svar får 100, tvåan 50, trean 25 och fyran 10 poäng. Fel svar ger inga minuspoäng. Den som har lyckats skrapa ihop flest poäng vid spelets slut vinner. Enkelt, eller hur?

Förutom frågesporten finns även två småspel som är otroligt enkla. Man styr en kloss upp och ner på skärmen. I det ena spelet kommer tal farande och det gäller att träffa så höga tal som möjligt med sin kloss. I det andra spelet kommer enfärgade boxar flygande och det gäller att hålla sin kloss så långt ner på skärmen som möjligt utan att träffa boxarna.

De flesta av frågorna är relativt enkla för mig som vuxen och i vissa ämnen kunde jag svaret på varenda fråga. Frågorna passar betydligt bättre för barn.

Om du tröttnar på frågorna kan du enkelt göra egna, vilket är en stor fördel med programmet. Om nu barnen orkar så kan dom faktiskt lägga in sina glosor eller någon annan läxa och göra om läxan till spel vilket kan vara ett kul, om än omständigt, sätt att plugga på.

Du kan även dela med dig av dina frågesporter genom att publicera dom på AniGuess hemsida. Du kan också hämta nya ämnen som andra har gjort. När jag tittade efter fanns ett tiotal nya ämnen med varder 15-25 frågor.

Omdöme: Grafiskt är AniGuess verkligen ingen höjdare. Spelet är mycket enkelt gjort, men det förtar faktiskt inte spelglädjen. Snarare är det riktigt kul att spela, åtminstone för barnen. Själv tycker jag som sagt att frågorna är alldeles för lätta. Dessutom är risken stor att man tröttnar rätt fort eftersom det finns för få spelformer.

Konfigurationer

Frågesport för hela familjen Win 95/98/2000 & Mac OS Classic (7.5 & PowerMac) 250 (200 utan moms) SEK
2 i butik