Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Nyheter

produktbild
På tal om bildskärmar
2021-06-10 00:00:00

Jag har skrivit en del om bildskärmar, kort och adaptrar så jag tänkte försöka sammanfatta det hela. Nya M1-processorn som numera finns i MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini och iMac 24" kan bara hantera en extern skärm på Thunderbolt 3-porten. För den som vill ha fler skärmar är Displaylink lösningen. En eller flera extra skärmar kan då anslutas till USB-C. Notera att Mac mini även har en HDMI-port så den kan hantera två skärmar. eGPU är ett externt grafikkort för Mac mini och MacBook Pro 13" med Thunderbolt 3. Dessa maskiner har ett enklare, integrerat grafikkort och för professionellt bruk kan ett bättre grafikkort behövas. eGPU finns bara för Intel-processorer än så länge. Favoriten när det gäller skärmar är LC 27" 4k-skärm eftersom den är kompakt med stor flexibel arbetsyta. Vill man ha en större skärm rekommenderas Philips 32" 4k. Bägge ansluts med USB-C vilket gör skärmen till en dockningsstation och laddare av datorn. Philips har även skärmar med kamera. Den breda 34" versionen med kamera är populär. För Mac mini rekommenderas att ansluta skärmen till HDMI.

[Läs mer]

produktbild
Externt grafikkort, eGPU
2021-06-09 00:00:00

Om du har en Intel Mac mini, MacBook Air eller MacBook Pro med integrerat grafikkort kan du behöva ett riktigt grafikkort. Sonnet har en kombinerad dockningsstation och grafikkort för Thunderbolt 3 till din Intel-Mac. Anslut upp till tre 4k-skärmar med 60Hz. Du laddar din bärbara Mac och får två vanliga USB 3.0-portar. Anslut skärmar till porten för HDMI, Displayport och/eller Thunderbolt 3/USB-C (6K).

[Läs mer]

produktbild
Problem med kortbetalningar
2021-06-07 00:00:00

För närvarande är det problem med kortbetalning på macdata.se. Betalningen går igenom men Safari fastnar i betalningsläget och skickar inte iväg ordern till Macdata. Förslås att du väljer swish eller faktura som betalningsmetod istället. Fakturaavgiften tas bort i efterhand. Om du ändå vill betala med kort så måste du kontakta Macdata på mail order@macdata.se eller telefon 08-248190 med leveransinformation och stämma av vad du vill beställa.

produktbild
Macdata har reservdelen, grafikkort till Mac Pro
2021-06-03 00:00:00

Nu har Macdata köpt in ett parti med begagnade grafikkort till Mac Pro från 2008-2012 så att du kan fortsätta använda den. I butik finns även kort som gör att du kan köra SSD med dubbla hastigheten och mer arbetsminne. Apple och Apple Service Center har endast reservdelar tillade senaste modellerna något enstaka år bakåt. Macdata däremot har nya och begagnade reservdelar för de flesta tillverkade Mac.

[Läs mer]

produktbild
Displaylink, lösningen för fler skärmar
2021-06-01 00:00:00

MacBook Air och MacBook Pro med M1-processor kan bara ansluta en extern skärm. Samma sak med nya iMac 24". Mac mini M1 har även en HDMI-port så den kan två externa skärmar anslutas till. Lösningen för att ha fler skärmar heter DisplayLink. Egentligen ett grafikkort som ansluts till USB. Denna lösning fungerar även för äldre MacBook som t ex Air med bara uttag för skärm med hjälp av adapter. Den andra skärmen ansluts till USB med Displaylink. För vanligt USB-uttag finns Deltacos för en tusenlapp som ansluter skärm med HD-upplösning (upp till 24") och Startech som även fungerar med 4k-skärmar. För nyare Mac med USB-C finns dockningstationer som även laddar datorn och har inbyggd USB-hubb för flera USB-enheter och nätverksuttag mm. Icy Box klarar en 4k-skärm med 30Hz och en VGA-skärm. Dell klarar 4k-skärmar, en på HDMI med 30Hz och två på Displayport med 60 Hz.

[Läs mer]