Tel: 08 - 24 81 90
Arne Beurlings torg 9B, Kista
info@macdata.se

Nyheter för March 2020

produktbild
Apple Power Adapter som reservdel
2020-03-30 00:00:00

Köp Apple original Power Adapter till din MacBook som reservdel och spara hundralappar. Levereras komplett med Power Plug i påse. Givetvis finns produkten till normalpris i kartong.

[Läs mer]

produktbild
Sammanfattning: Apple släpper nya prylar
2020-03-24 00:00:00

iPad Pro uppdateras med kraftigare processor, bättre och fler kameror samt fler och bättre mikrofoner. Säljstart är 25 mars. MacBook Air 13" Retina blir enligt Apple själva dubbelt så snabba i jämförelse med förra årets modell. Borde i så fall bero på uppdaterade grafikkort och fyrkärniga processorer. Nya MacBook Air har det nya magiska tangentbordet som introducerades med MacBook Pro 16". Priset har faktiskt justerats nedåt. Apple Pencil 2 har dock prishöjts en hundring. Mac mini får en mindre uppdatering. Dubbelt så mycket lagringsutrymme till nästan samma pris. Nya datorer beräknas kunna levereras under andra halvan av april. En personlig reflektion är att priserna kommer att höjas snart om inte kronan återgår till sin vanliga växlingskurs.

[Läs mer]

produktbild
Mac mini får dubblerad lagring
2020-03-20 00:00:00

Nya Mac mini prishöjs något men man får dubbelt så mycket lagringsutrymme för pengarna. Standardmodellerna kommer nu med 256GB resp 512GB flashlagring. Leverans av dom "nya" modellerna beräknas till efter månadsskiftet. Det är samma typ av minnen som till Mac mini som kom 2018. Macdata har originalminnen till betydligt bättre pris än Apple. Om du vill montera själv så kan du även köpa verktygen av Macdata.

[Läs mer]

produktbild
MacBook Air. Lätt blir snabbare.
2020-03-20 00:00:00

Apple har uppdaterat MacBook Air med högre prestanda, ett nytt Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme och ett nytt, lägre pris på 12 995 SEK. Nya MacBook Air har upp till dubbelt så snabb processor2 och upp till 80 procent snabbare grafik.

[Läs mer]

produktbild
iPad Pro. Din nästa dator är inte en dator.
2020-03-20 00:00:00

Apple presenterade idag sin mest avancerade iPad Pro. iPad Pro har nu A12Z Bionic-chip och är snabbare och kraftfullare än de flesta bärbara Windows-datorer. Nya iPad Pro får en kamera med ultravidvinkel och mikrofoner i studiokvalitet samt banbrytande LiDAR-teknik som ger toppmoderna funktioner för att läsa av djup. Detta möjliggör fler proffsarbetsflöden och man kan använda professionella foto- och videoappar. LiDAR-tekniken i kombination med proffskameror, rörelsesensorer, proffsprestanda, proffsljud, Liquid Retina-skärm och kraftfulla appar gör att iPad Pro ökar sitt försprång som världens bästa enhet för förstärkt verklighet (AR). Nya iPad Pro går att beställa från och med idag på apple.com. Med iPadOS 13.4 ger Apple iPad stöd för styrplatta så att kunderna kan interagera med iPad på ett helt nytt sätt. Istället för att kopiera macOS har man skapat en helt ny upplevelse för styrplattan på iPad. När användaren flyttar fingret över styrplattan förändras pekaren på ett elegant sätt och lyfter fram olika delar i användargränssnittet. Med Multi-Touch-gesterna på styrplattan kan användaren snabbt och enkelt navigera i hela systemet utan att lyfta handen.

[Läs mer]

produktbild
iMac hämtas, trimmas och budas tillbaka
2020-03-18 00:00:00

För 160 kr enkel väg får du din Mac upphämtad hos dig eller på din arbetsplats nästan var som helst i Sverige. Sedan trimmas din Mac upp för två till fyra tusen och skickas tillbaka omgående. Det brukar ta mindre än en vecka från upphämtning till att du får tillbaka din Mac trimmad med all information överförd. Om du saknar emballage så kan detta skickas till dig.

[Läs mer]

produktbild
Hjälp med din Mac på distans
2020-03-10 00:00:00

Macdata kan hjälpa dig med datorproblem på distans med hjälp av programmet Teamviewer. Macdata erbjuder paket med datorsupport på upp till tre tillfällen på maximalt 20 minuter vardera. Priset för detta är 1.238 kr. Macdatas version av programmet Teamviewer kan kostnadsfritt laddas ner från hemsidan.

[Läs mer]

produktbild
AirPods Pro ingår vid köp av Mac Pro
2020-03-06 00:00:00

Förutom att du alltid får extra mycket betalat för din gamla dator när du köper en Mac Pro ingår nu en uppsättning av AirPods Pro. När du betalat för din nya Mac Pro får du utan extra kostnad AirPods Pro. Passa även på att spara tusenlappar genom att köpa originalminnen direkt av Macdata istället. När det gäller inbyten får du alltid extra mycket betalt för din gamla dator oavsett vilken ny dator du köper.

[Läs mer]

produktbild
Breda, kurviga skärmar till extrapris
2020-03-05 00:00:00

Philips har åter extrapris på extra breda och kurviga 34" bildskärmar. Ansluts med en kabel till USB-C och laddar din bärbara under drift upp till 90W samt fungerar som, en dockningsstation med tre vanlig USB-portar och ett vanligt RJ45 nätverksuttag. Finns även utan USB-C 500 kr billigare till äldre datorer. Med fördel köps då även en Mini Displayport-adapter för ett par hundralappar.

[Läs mer]